Tuesday 8 April 2014

Koreja – prvi dan

 V Korejo sem prišla v nedeljo. Let sam je bil hiter in udoben, saj je letalo potrebovalo le uro in pol, pa še sendvič je bil yammy in topel. Tako da super. Po pristanku sem se z avtobusom zapeljala do Daegu, kjer me je M. že čakala. Skupaj sva se nato odpravili do njene fakultete ter šli malce na sprehod po kampusu. FULL je lušten, tako da se je bilo užitek sprehajat po njem. Na koncu sva se parkirali v »hišico« nad ribnikom ter se tam pogovarjali, dokler ni odšlo sonce ter vzelo s seboj svoje toplote.

ob ribniku na kampusu

Tako je prišla na vrsto večerja, ki je bila WOW, in YUMMY in FANTASTIČNA in …. full dobra!!! Šli sva namreč na yaki niku ali pečeno meso. M. je naročila meso in riž za dve, potem pa so nama prinesli še polno manjših krožnikov »sidedish«, kjer si lahko našel solato, kalčke, čebulo, kimči (značilne korejske kumarice), koruzo… Najboljše pri teh sidedish je, da so zastonj in ko ti jih zmanjka, jih lahko še naročiš. Ker je bilo to za M. prvič, ko je bila ona zadolžena za pečenje mesa, je bilo na začetku malce učenja, potem pa kot profesionalec zaključila in nama naredila super večerjo.

yaki niku

Ko sva bili siti, sva se odpravili na karaoke, po karaokah pa je sledil nakup torte in pohod do motela. Po krajšem iskanju sva odkrili enega, ki nama je ustrezal ter sva tam vzeli sobo za eno noč. (do 12 se moraš spokati iz sobe) Soba, katero sva dobili je imela hodnik in kopalnico ter spalnico. V spalnici si imel računalnik, TV, hladilnik z vodo in sokom, halje, brisače, fen ter posteljo, ki imela svoje ogrevanje … pač vse kar bi lahko potreboval. 

Po tušu so sledile svečke in torta, ki je bila dobra, kljub veliki količini smetane. Najbolj pri vsem pa je bilo, da ko je M. prižgala sveče na torti in upihnila vžigalico, so istočasno ugasnile tudi svečke. *LOL* Kako sva se nasmejali, tako da je prva noč res super zaključila prvi dan Koreje ^ - ^

tortica s svečkami
*yum-yum-yum*

No comments:

Post a Comment