Monday 11 April 2011

Prvi dnevi v vrtcu

OK ker ne vem kje sem ostala bom opisala pripravo na welcome party za ta male ter moje dva dneva v vrtcu.
V sredo sem spekla torto, testo; v resnici je to čokoladen biskvit, v četrtek pa smo prišle eno uro prej, da smo vse pripravile. Jaz sem bila tako v vrtcu ob 8ih ter pripravila maso ter ostale drobnarije, da sem lahko torti, bili sta dve, okrasila. (sem se glih spomnila, da nisem opisala tudi večerje – okonomiyaki... potem)
No naredila sem čokoladni namaz ter eno torto premazala s čokolado, drugo marmelada in smetana. Obe torto sta imeli jagode in sta bili FULLLL dobri. Prilagam sliko (ok v tem je ne znam, oz. Ne rata dobro, bom naknadno). Ob 10ih … hmmmm.... ,mislim da sem to že enkrat pisala.

Bom preverila in pišem potem naprej, če še nisem.

Pa da grem potem na petek, ker to sigurno nisem, ker nisem imela časa. No v petek je bil prvi dan za ta mala dva v vrtcu. Prvo je prišla Riruna in sicer prezgodaj. Uradno bi morala priti okoli 10ih. Prišla pa je malo oz. Ob 9:20. Pospravila je kar je prinesla s seboj, zobno ščetko, pribor za jest, brisačo, termovko al nekaj podobnega, kjer hrani vodo … Celoten prostor smo razdelile na dva dela, enega velikega in enega manjšega. Ta manjši je trenutno zaprt, saj je za dva otroka prostor drugače prevelik. Na koncu je odprta omara kjer shranita oba svoje stvari. No Riruna je svojo torbo odnesla v omaro ter se začela igrat. Potem je prišel še Toa, ki se je prav tako začel igrat. Čez nekaj časa je prišla Minako in takrat je bilo miru konec. Na tem mestu je ta mali ugotovil, da njegove mame ni več, ter je najprej želel oditi, potem pa se je jokal. Najprej smo bile vse tam pri njemu pred vhodnimi vrat, nato sem bila samo jaz, sam je bil tle problem, ker govori japonsko on to otroško japonsko, pa še dialekt, tako da ga nisem razumela. Smo se zamenjale in sem jaz pazila, se igrala s Riruno ostali dve pa sta se ubadali s tamalim. Čez čas sta ga na silo prinesli v učilnico, kjer se je drl več kot uro in rahlo manj kot dve, NONSTOP. Groza je bilo to glasno. Jaz sem nato predlagala, naj se ta malega „ignorira“ ter se igra in poje in pač, … ne ima fun, ter bo že hotel biti part. Najprej smo s tem dosegle to, da je nehal jokat oz. Se dret. Potem je postopno mu postalo dolgčas, nakar je prišel do nas. Skupaj smo se nato igrali, delali origami, peli in pač za prvič se predvsem zabavali. Je bilo sicer naporno, sam čist zabavno. Riruna je full cute, pa včasih tako potiho govori, da se jo komi sliši, sam just adorable. V petek je deževalo, tako da nismo mogli ven, ampak ok. Ko sta mami prišli sta pobrali otroka, ter odšli. Rabili so predolgo časa da so se spokali, ker uradno bi morale oditi ob 14:40, pa so bile ob 15:30 še vedno tam. Ob tem času bi se moral začeti afterclass za uboge 3-5 letnike katere starši po vrtcu odpeljejo nekam drugam, kjer jih še dodatno učijo angleščino …. No v petek ni bilo nikogar, tako da smo imele čas se spočit ter oditi domov. Domov me je mutsumi zapeljala, saj je bil dež, jaz pa sem bila s kolesom in računalnikom.
Doma sem prejela mail od Takako, da bo prišla ob 18ih do mene. Sem ji rekla naj le pride, saj sem hranila en del torte od zabave še. Ko je prišla mi je prinesla internet (na telefonu) za čez vikend. Sicer zelo počasna zadeva sam ok, za mail in blog čist dost. … Pač ničesar nisem dost koristila, ker me ni bilo doma, sam vseeno. Mogoče bom ta vikend ga lahko spet dobila. S seboj je tudi prinesla večerjo, nekaj podobnega obentu, tako da sve skupaj povečerjali ter pojedli torto.
Nato sem jaz povedala, da ne dela miška, sam da se mi več ne da z uno firmo kregat, pa je ona rekla, naj ji dam račun in miško, pa bo vidla kaj se da zmenit. Sem ji rekla, da bi najraje če bi mi vrnili denar, sam drugače pa da miška od Logitech prosim. Ko je odšla domov, se je vmes ustavila v trgovini in dobila denar, ker po telefonu se jaz nisem mogla odločit katero miško naj mi prinese. Tako mi je predlagala, naj si najdem eno na amazon.jp.ne pa se slišiva naslednji dan. … To bom potem opisala drugič, sam weekend.

No danes je bila spet šola. Riruna je prišla prva, vendar tokrat ob navadni uri. Odnesla svojo torbo v omarico. Potem pa je hotela kar začeti delat origami, ker ji je Kagura, njen mlajši brat, tiste od petka uničil. Ampak to je bila aktivnost za potem. Tako smo se malo igrale ko je prišel še Toa. Tokrat je bil bolj previden in ni želel mamice spusti, Njej je drugače čist tko btw ime Maya. Ampak je nekako enkrat vmes ko se je ni ravno držal kot klopa , uspelo oditi. Očitno, vsaj tako je rekla, se je polulal, pa čeprav mu je v šoli nato čisto všeč, se noče ločit. Sam tokrat je jokal le 30 minut, potem pa smo se igrali, peli in … v končni fazi je danes vse šlo tako kot bi moralo. Bili smo zunaj, pojedli smo, zobe oprali, peli, origami, učili …. pač vse Na koncu sta bila že zmatrana, tako da …

Je mama od Rirune napisala, da je bila moja torta boljša kot iz trgovine (ena boljših slaščičarn v Takamatsu) meproud
Mislim sej je bila res dobra. Prav tako je napisala, da je bila Riruna zmatrana po petku, ter da skozi hotela peti One little finger, ter da ji je bilo v petek lepo.
Tudi od Toa mama je napisala, da je Toa jokal, kot je tudi sama, da pa se je zabaval in da mu je vrtec drugače všeč.
Vsak od otrok ima svojo knjigo, kjer napišemo mi kaj sta otroka počela, kolikokrat sta bila na stranišču, koliko sta pojedla kosila …. nato pa starši dopišejo svoje pripombe.

Danes sem tudi sama morala napisat nekaj pripomb, upam da so slovnično pravilne ;)

Oba sta cute in se hitro učita. Jaz pa z njimi.

Je bila mama od Toa oba dneva prva, ko ga je prišla iskat. Se vidi da sta tokrat prvič ločena. Mi je na uni zabavi v soboto en, ki dela v vrtcu sedaj že dve leti rekel, da traja lahko do 5 tednov da se otroci navadijo. Upam da me je zafrkaval ali pa da bo Toa hitreje se navadil.

Sam urnika npr. pa smo se pridno držal. Celo uspelo smo prepričat, da sta bila oba za mizo od začetka do konca kosila. Riruna je namreč prej končala ter se je hotel igrat, Toa se je pa med drugim mal hotel igrat s hrano. Na koncu je vse pojedel, čeprav je mama rekla, da ne je veliko, Riruna pa je ostala do konca za mizo. :)

Nič bom jaz tle zaključila ker me boli roka, pa se slišimo, ko se slišimo.

LP

Lea

No comments:

Post a Comment